[event] GAME OVER - Podiumkunsten en games; een match made in heaven?

06/14/2012 15:45

Pong power! Veertig jaar nadat Atari het legendarische computerspel Pong lanceerde, zijn de principes van gaming zichtbaar in de podiumkunsten. Steeds vaker zetten theatermakers, dansers en muzikanten de toeschouwer in als actieve deelnemer in hun voorstellingen of composities. In navolging van Wikipedia, YouTube en Idols krijgt 'de spelende mens' in dit Ervaringstheater 2.0 een eigen rol: hij mag nu werkelijk zelf gaan spelen. Waar blijft de autonome kunstenaar in dit verhaal? Wordt hij of zij een bedreigde diersoort in tijden dat iedereen kan theatermaken en componeren? Of waait deze Ravensburger-hype weer over?

ComMotie jongleert met de jongste ontwikkeling binnen de podiumkunsten. Maar niet zonder dat ze de daad bij het woord voegt: de toeschouwer – u dus – wordt aan het werk gezet. GAME OVER is een user generated debat. Met theatrale en muzikale installaties die niet in beweging komen zonder u. En als u stopt met spelen, dan is het spoedig game over. Dus hup, aan de slag! Als ComMotie u lief is. Pong Power!

Met bijdragen van EboMan, Paul Oomen, PIPS:lab, EINDBAAS, Evert Hoogendoorn, Edit Kaldor, Phi Nguyen, Richard (Skate) Simon en Menno van der Veen. De presentatie is in handen van Jörgen Tjon A Fong en Lex Bohlmeijer. Na afloop is er een feest ter gelegenheid van de laatste ComMotie-aflevering van dit seizoen.

Waar en wanneer
Datum/tijd: Donderdag 14 juni (inloop vanaf 15.45)
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam
Toegang gratis, aanmelden via www.commotie.nu.

ComMotie
ComMotie is een serie theatrale debatten over de kosmopolitische kunstpraktijk. Toneel, muziek, dans en een goed gesprek, allemaal in één programma. In seizoen 2011-2012 zet ComMotie een glazen bol op tafel. Met drie afleveringen waarin de kunstenaars van de toekomst aan het woord komen en laten zien hoe zij de podiumkunsten gaan veranderen.

|

Verwante artikelen

Music'n'Games in Rotterdam was een succes te noemen.
Foto's zijn terug te...

The Videogame Music Symposium: Play, Fans, Space on 13 September, 2011, was a true success! The...

24-11-2011, tijdens het Game in the City, vindt de officiele en feestelijke lancering plaats van...

Vlak na het Game in the City, verhuist DutchGameMusic direct naar een volgend bijzonder podium...

27 November 2011 jongstleden vond in de Balie te Amsterdam 'The Mix' plaats, een...

Google Ads