[Event] Game-componisten op Internationaal Film Festival Rotterdam

02/03/2012 17:00

Op het komende Internationale Film Festival te Rotterdam (IFFR) voert het Metropole Orkest, onder leiding van Ernst van Tiel, een nieuwe soundtrack uit bij een wel héél bijzondere film: namelijk een 'reality-film', die zò echt lijkt, dat het wel echt moet zijn...
Als onderdeel van het programma-onderdeel 'For Real' heeft het IFFR in samenwerking met het Muziekinstituut MultiMedia een aantal van diens aangesloten componisten gevraagd om de nieuwe (en deels interactieve) soundtrack te verzorgen voor het nieuwste kunstproject van regisseur en kunstenares Germaine Kruip, getiteld Eye Trap.
In Eye Trap is de film in feite een indrukwekkend vergezicht, namelijk het uitzicht vanuit de Cruise Terminal, waarbij je de Maas, Erasmusbrug en de Noordoever van Rotterdam ziet, met alle actie dat zich rond die tijd afspeelt.

Een leuk gegeven is dat daarbij maar liefst 5 bedrijven betrokken zijn die al eerder ook gamemuziek maakten! Zo zijn er componisten betrokken van SonicPicnic, GreenCouch, SoundBase, AudioRally en Big Orange!

Lees meer over Eye Trap op http://mimm.nl/eyetrap/
en op de site van het IFFR 

Verwante artikelen

Het Metropole Orkest speelde als eerste in Nederland met bekende en bijzondere, muzikale gasten...

5 november 2011 wordt geschiedenis geschreven. De respectabele, Londense Royal Albert Hall zal...

EindBaas in EKKO - helaas al uitverkocht...
Kijk op http://www.eindbaas.org/ voor een...

Op 21 januari komt Staplab met een nieuwe Stadhelden vuig uit de hoek. Dansen tot er dikke...

VRIJDAG 14 SEPTEMBER 2012 IN EKKO, UTRECHT
...

Google Ads