Noisia

[Verslag] The Mix - Talkshow over Gamemuziek

27 November 2011 jongstleden vond in de Balie te Amsterdam 'The Mix' plaats, een talkshow-avond georganiseerd door het MuziekCentrumNederland, MCN.

Niels van der Leest, Walter Flapper, Joris de Man en Fer Abrahams gaven in een de talkshow antwoord aan de vragen en opmerkingen over game muziek van Robbert Tilli (MCN) en Tom Engelshoven (OOR).

In 4 blokken, 'Rijkdom van de Gamecultuur', 'Trends en stijlen', 'Zaken en geld in games', 'Jouw muziek in games' werden veel facetten van de gamemuziek besproken.

Noisia the Game

In Noisia the Game ervaar je de muziek door op de soundtrack van de band Noisia rond te vliegen en objecten en vijanden (in de maat) kapot te schieten, voordat ze jou kapot maken en de muziek ophoudt, omdat je 'af' bent ; )
Noisia: Infection is een opzwepende muzikale actie game, waarin je beweegt langs de muzikale lijnen van het nummer die met de dynamiek van het nummer mee veranderen. Door in het juiste ritme van de beat te klikken, ben je in staat om kogels af te vuren en vijanden te weren.

MCN Talkshow: The MIX Muziek in Games

11/27/2011 20:30

Vlak na het Game in the City, verhuist DutchGameMusic direct naar een volgend bijzonder podium en wel 'De Balie' in Amsterdam.
In een talk-show vorm wordt gesproken met een panel (waarin o.a. Joris de Man) over componeren voor games en de hedendaagse praktijken waar de game-componist zoal mee te maken heeft.
Met o.a. interviewers Tom Engelshoven (van het bekende blad OOR) en Robbert Tilli (MCN) belooft dit een mooi evenement te worden.
Bovendien... hadden we al genoemd dat de entree gratis was???

ColorPickle [updated kerst 2013]

ColorPickle is een ogenschijnlijk simpele Indie-game van de hand van Flavour en al een tijdje uit op Facebook.
[update] ColorPickle is nu ook uit voor iOS (gratis!).

|

Google Ads

Inhoud syndiceren